Pilkalampinoppi och Stora Korpimäki med berget Korpmägg i Ljusdals kommun, 400 m

Längd: ca 400 m upp till brandtornet. Utsiktsrundan på Korpmägg vid Stora Korpimäki är drygt en km.

Område: Ljusdals kommun. Karta Sverigeserien -Topo50, blad 87

Start-mål: Vänplan vid Pilkalampinoppi. Vid informationstavlor och startplats för utsiktsrunda på berget Korpmägg vid Korpimäkis naturreservat

Märkning: Välmärkt stig upp till Brandtornet på Pilkalampinoppi. Gulmålade stolpar på utsiktsrundan på Korpmägg

Svårighet: Lätt

Terräng: Barrskog, vildväxt vid Korpimäkis naturreservat

En dagsutflykt till Pilkalampinoppi och brandtornet där. Vid samma tur till dessa trakter rekommenderas en vandring upp till Stora Korpimäkis naturreservat och en vandring upp på berget Korpmägg. Slutmålen ligger ca 7 mil från Mora efter E 45. Åk förbi Noppikoski på E 45:an och ta till vänster mot Pikalampinoppi efter ca 10 km. Därifrån är det föredömligt skyltat.
När ni kommer till vändplan vid Pilkalampinoppi är det en promenad på ca 4-500 m i motlut. Där uppe på toppen, 644 m.ö.h. finns ett brandtorn från 1889. Stuga, grillplats, toaletter och en vidunderlig utsikt.
Passa gärna på att åka några km till och besök St.Korpimäkis naturreservat och gå upp på berget Korpmägg. Gävleborgs läns högsta punkt, 711 m.ö.h. En märkt utsiktsrunda, gulmålade stolpar, på dryga km finns att vandra. Reservatet bildades 1990, utökat 2005, och det är en härlig vildvuxen skog i området.

Länkar